Wie geeft de trainingen?

Aerobic-Gym wordt gegeven door Annemieke Akkermans-van den Enden. Zij is geboren in Breda en woont in Bavel, gemeente Breda. Na haar middelbare school, Gymnasium A, is zij in 1979 gaan studeren aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Amsterdam.Toen deze 4-jarige HBO-opleiding in 1983 met succes was afgerond, is Annemieke diverse bewegingslessen aan volwassenen en kinderen gaan geven.

Door haar opleiding weet Annemieke veel over de anatomie van het menselijk lichaam, hoe je op de juiste manier beweegt, hoe dat aan te leren en op de beste manier te begeleiden en te stimuleren. Voortdurend houdt Annemieke zich op de hoogte van de ontwikkelingen op haar vakgebied door het volgen van nascholingen, vakgerichte cursussen en het bijhouden van relevante literatuur.
Met de speciale aanpak en persoonlijke begeleiding die zij haar cursisten geeft, heeft Annemieke inmiddels een heel goede reputatie opgebouwd, niet alleen bij de cursisten maar ook bij o.a. fysiotherapeuten, chiropractors en manueel therapeuten. Door haar HBO-opleiding kan zij namelijk, daar waar nodig, het oefenprogramma aanpassen voor mensen die door een blessure (tijdelijk) bepaalde bewegingen niet uit kunnen voeren. Diverse therapeuten verwijzen hun cliënten daarom regelmatig naar Annemieke om onder goede begeleiding meer en beter te gaan bewegen

Omdat er, door met name rugklachten, steeds meer mensen zijn die niet aan reguliere bewegingsprogramma’s mee kunnen doen, is Annemieke in 2007 ook met speciale rug-trainingen van start gegaan. Daarover kun je meer lezen op de website www.rug-training.nl

Annemieke is getrouwd en heeft een dochter. Haar werk is haar grootste hobby. Dat veel van haar cursisten al meer dan 20 jaar haar trainingen volgen ziet zij als het grootst mogelijke compliment!