Wat is Aerobic-Gym?

Aerobic-Gym is een leuke, uitdagende, verantwoorde manier van werken aan je conditie, waarbij je traint op swingende, eigentijdse muziek en het hele lichaam van top tot teen aan bod komt.  Door Aerobic-Gym kom je beter in je vel te zitten; je krijgt een betere conditie, je versterkt al je spieren en wordt ook nog eens veel soepeler.

Bovendien is Aerobic-Gym “ontspanning door inspanning” … lekker je hoofd leeg maken door een uur lang in een ongedwongen sfeer te sporten op leuke muziek. De trainingen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen met steeds variërende oefeningen. Na een stevige warming-up werk je tijdens de training uitgebreid aan buik-, bil- en beenoefeningen (BBB).
Ook ga je 2×4 minuten springen of stevig doorstappen (afhankelijk van welk niveau je kiest) . Tot slot sluiten we de training af met rekoefeningen en een cooling-down.
Dat alles op swingende muziek en in een leuke sfeer….. zo wordt sporten leuk!

Voor alle cursisten is veel persoonlijke aandacht, met name ook als er sprake is  van beperkingen door blessures of lichamelijke klachten. Persoonlijke aanpassingen in de oefeningen zijn altijd mogelijk. Juist daardoor is trainen bij Aerobic-Gym onder leiding van een docente lichamelijke opvoeding een verstandige manier van sporten.

Het verloop in de groepen is erg klein, veel dames doen dan ook al jaren mee. Een aantal van hen zelfs al vanaf het begin in 1983, dat zegt genoeg!
Aerobic-Gym wordt gegeven voor dames van alle leeftijden en op diverse niveau’s. Er zijn trainingen waarbij  2 x 4 minuten wordt gesprongen voor het echte conditiewerk. Daarnaast is er ook een trainingsgroep waarbij men stevig doorstapt in plaats van springt; dit voor dames met bijvoorbeeld knieklachten of met zwakke bekkenbodemspieren.
Ook is er een speciale 60+ groep, waarin veel sportieve 60 & 70 -plussers meedoen. In deze groep wordt in een wat lager tempo en met een lagere intensiteit getraind.

Ben je benieuwd naar Aerobic-Gym? Dan mag je natuurlijk ter kennismaking een gratis proeftraining volgen!